– Dette nærmer seg en farse,  og da mener jeg ikke kjøttfarse. Jeg hater ordspill om mat, tordner TV2s Roy Arne Salater.

Forrige uke trakk Skiforbundet seg ut fra X Games-avtalen, onsdag kveld trakk Snowboardforbundet seg også. Og idet kaoset virker komplett, tikker det nå inn en teleks om at også X Games trekker seg fra X Games-avtalen!

– Det stemmer. Vi trekker oss fra avtalen, sier Admiral Cock-Smith, øverstkommanderende i US Navy, som er hovedsponsor for X Games.

– Skiforbundets bailout har fått oss til å tenke. Vi kan ikke kjøre denne konkurransen uten full dopingtest av alle deltakere, arrangementsfolk, filmere, fotografer, artister, frivillige, matselgere og folk som står i stands. I tillegg vil vi ha en mentalhelserapport og hjernescanning av alle de 27.856 involverte i dette arrangementet, raser admiralen.

– Det sier seg selv at folk som ikke er N.Ø.Y.A.K.T.I.G like som oss og tenker akkurat slik vi vil at de skal tenke, ikke har noen ting med sunn idrett å gjøre. Dette ville ikke TV2 være med på, med mindre vi godtok å ha Tone Damli Aaberge som hovedartist på alle X Games fremover i 20 år. Det kravet kunne vi ikke akseptere, så da trekker vi oss ut, sier Cock-Smith.

Screen Shot 2016-02-25 at 01.01.29

Foto: Emil Sollie

 

TV2 var ikke tilgjengelig for kommentar på dette onsdag kveld, bortsett fra at reporteren Roy Arne Salater angivelig skal ha syntes at det hele har blitt en farse.

Saken begynte med at Skiforbundet trakk seg (som samarbeidspartner) fra den mildt sagt kronglete avtalen som realiserte X Games i Oslo.

Bakgrunnen er at X Games har egne (litt chille) regler på dopingtester, mens alt av idrett i Norge skal, ifølge Norges Idrettsforbund (NIF), være underlagt uchille regler og pisseprøve i lufta og hånd med plasthanske oppi ræva midt på railen og sånt. Så skiforbundet trakk seg, og det ble det bråk av.

Alle var sure på ski-nerdsa, men saken tok en twist onsdag kveld, da også Snowboardforbundet (NSBF) trakk seg (som samarbeidspartner). For NSBF er underlagt NIF, og hvis vi skjønner det riktig, så har NIF bare bestemt at NSBF også skal trekke seg ut – ELLERS SÅ! (les med truende, skummel stemme).

For i krig og kjærlighet og idrettspolitisk maktkamp er alt lov, særlig hvis du er høyest opp på rangstigen.

Toppidrett er så vakkert <3<3<3!

(OBS: Intervjuene i saken er basert på stemmene i hodet til reporteren.)

✍🏻 JBP