Hvordan er det å representere et Hong Kong-brand og skate barriers #idissecorona-tider? Ruben Soon knows.

Navn: Ruben Alexander Soon

Alder: 22

Bosted: Oslo

Bs noseblunt i Taipei – Foto: Owen Yu

 

Ey, Ruben, what’s up?

– Det er en ganske døv regndag, men har akkurat flyttet inn i ny leilighet med Patrick Riberg, så driver og søker på planter som ikke trenger så mye pleie, så vi kan spice det opp litt i leiligheten.

Monstera er en populær plante i mange norske hjem. Kanskje Ruben (og Patrick) har en slik hjemme nå?  (Foto: plantasjen sikkert).

 

Tror jeg så deg nede ved Barcode her om dagen, men du var med et stort crew og jeg er litt sosialt avstumpa så orka ikke si hei. Hvordan er du sosialt? Er du sånn lett-på-tå og hallå til alle eller sånn bare “ehhhmm”?

– Litt av begge, kanskje? Digger å bli kjent med alle. Kommer kanskje an på humøret.

Det var den barrier-dagen, tror jeg. Hvordan er du på barriers?

– Den på Barcode er jeg ikke så rå på. Men jeg liker barriers, for det er ganske uforutsigbart hvordan man ender opp på andre siden.

Hva er viktig å tenke på når man skater up and over to grinds/slides på barriers?

– Må nesten bare booste og håpe på det beste. Er ikke så mye teknisk bak å kræsje inn i en barrier tror jeg haha. Kanskje det er det, jeg har bare ikke funnet ut av det.

Se kortfilmen Ruben VS the barrier her:

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruben Alexander (@rubzsoon) on

Hm. Hva gjør du ellers om dagen? 

– Prøver å finne litt ut av hva jeg er hypp på å gjøre til høsten. Utenom det henger jeg med dama, skater og jobber (på Session). Men jeg er ute og skater med Martin Strøm som er tidenes mest produktive filmer. Det er jo en ny edit så og si hver måned, så prøver å få slengt inn noen klipp i dem!

Martin Strøm er produktiv, ja. Men du hadde ikke såååå mye footy i den siste flicken hans? (én drop-in?) Hva skjedde der?

– Ahh, skulle ønske jeg kunne svare på det. Jeg er kanskje ikke den mest tålmodige når det kommer til å filme, og heller ikke den beste på å skrike ut om spots. Så lenge jeg har litt footy i hver edit er jeg fornøyd, selv om det hadde vært gøy å få til noe ordentlig.

Har du filmet noe annet i det siste da?

– Parts er jeg ikke så rå på. Jeg får jo som oftest slengt inn 3-4 klipp i edits som kommer ut. Utenom det var vi på en VictoriaHK-trip i Taiwan der jeg tråkka over haha, men fikk jo slengt ut litt footy derfra og.

– Hva er koblinga di med Hong Kong?

Halve familien min er fra Hong Kong, men nesten alle har flyttet til Norge. Så nå som jeg ble eldre, følte jeg på å komme meg til stedet der jeg har så mange røtter, så endte opp med å flytte dit i litt under ett år.

– Er du der ofte? 

Siden jeg var kid har vi vært masse der på besøk, men jeg dro alene ned for halvannet år siden med et mindset på å prøve å bli kjent med kulturen. Endte opp med å bli kjent med skatescenen og endte opp med å digge stedet enda mer.

Sjekk tourvideoen fra VictoriaHKs Taipei-tur her!

 

Digg da! Men Hong Kong er vel ca det vanskeligste stedet å ha roots nå, med corona og Kina som tar over styringa der og sånt? Hvordan dealer du med det?

– Jeg er stolt av å være fra et sted med så sterk identitet, og det er synd å se at det risikerer å fjernes. Jeg er glad for at jeg har vært til stede der i en periode som dette, og at jeg har sett Hong Kong på sitt beste.

Er Hong Kong jævlig kult å skate? Jeg har et inntrykk av det.

– Om planen din er å stikke til Kina for å skate marble ledges, så er ikke Hong Kong stedet. Det minner vel heller noe om SF, med super-røff downhill. Ellers er byen splitta inn i to øyer, den ene med britisk, vestlig kolonisert arkitektur, og den andre med mer kinesisk-pregete gater. Hong Kong har blitt en slags gateway for å komme inn til Shenzhen (Fully Flared-byen), den ligger 30 minutter unna med tog. Men anbefaler alle å sjekke ut Hong Kong likevel, da. Stedet har litt mer identitet, og footyen ser litt mer interessant ut enn bare en lang, perfekt ledge.

Preach. Og du repper også Hong Kong-brandet Victoria HK? Fortell om det.

– Skatescenen i Hong Kong er helt dope, men ligger langt bak andre storbyer. Det er så mye kultur og musikk som er preget av den britiske koloniseringen, og Victoria er et collective som prøver å få frem det, og kultur i Asia generelt. Skatere og musikere fra Tokyo, Seoul, Hong Kong, Bangkok og mange andre steder er tilknyttet merket og skatere er ofte rå på andre kreative greier enn bare skating! Vi hadde en utstilling i Taipei i fjor høst og det var helt dope å se å se etter å ganske nylig ha blitt kjent med alle sammen

Victoria HK lager forskjellige ting, som for eksempel pre-faded analog 35mm film til ditt hipsterkamera, eller engangskamera med samme flaren. Vær så god. (Foto: VictoriaHK.com)

 

Hva med Victoria-platene, da? Er det bra shapes? Og tre? Og lim? Får du være med å designe?

– DSM lager brettene fra nå av. Mange av favorittmerkene dine lages i samme fabrikk, så da vet man at man får det man payer for (DSM er Globe/Dwindles skateboard-fabrikk i Kina). Jeg prøver å gi min mening om hva jeg liker og er interessert i, men jeg har ikke vært med på å designe graphics for den nye kolleksjonen. Men jeg er veldig interessert i klær, og det er kult å få være med på innsiden og høre hvordan alt fra søm på jakker og wheelbases blir bestemt.

Høres kulere ut enn å jobbe i Wacky hvertfall. Men du gikk på skategymnaset i Malmø, ikke sant? Lærte du noe der som du har med deg i hverdagen?

– Tror mange som plukker opp et skateboard gjør det fordi det er gøy å stå på skateboard seff, men det å gi tilbake er også viktig for meg. Det er noe jeg lærte av å gå på Bryggeriet, det å ikke bare gjøre det for seg selv, men også gjøre det bedre for andre! Jeg står jo på jobb i skatebutikk hver dag, så prøver vel å bidra med det jeg kan.

Alle monner drar, brur. Hva er planen din med deg selv og Victoria og Hong Kong og barriers fremover da?

– Vi har prøvd å planlegge en liknende tur som den i Taiwan, men corona gjør det litt problematisk. Så det blir å sitte å vente ut til man kan begynne å reise igjen. Utenom det blir det bare å skate, og få slengt ut så mange (forhåpentligvis mer enn før) klipp som mulig før vinteren kommer.

Haha, ja LYKKE TIL MED DET A! 

– …

Ruben er interessert i klær og mote. (Foto: privat)

 

(✍🏼: Jørgen BP)