90’s midtskill. Kontemporær trickbag. Hella flare. Denne månedens skater er Fredrik Winsents aka trollmannen fra Os (neida).

(Foto: Privat)

 

Fredrik Winsents

Internett:  @winsents_van_gogh

Alder: 20

Spons: Cobble Skateboards, Spitfire, Thunder, Adidas og Session

 

Hallå, er du våken?

– Hollaa, sånn halvveis, ja.

Ok bra. Hva gjør du nå, som i akkurat nå?

– Akkurat nå sitter eg på sofaen til Gabriel Bjørsvik og spiller Fortnite og fingerboarder!

Hahah, neeeerd!

– Hahahah. 

For du er i Oslo om dagen, selvom du egentlig er fra Bergen? Har du flytta til Oslo eller bare henger du her?

– Jeg studerer i Porsgrunn/Skien, så bor der nå, men drar til Oslo når eg har penger til det.

Aha. Men hva FAEN studerer du i Porsgrunn/Skien?

– Vernepleie! Eneste stedet eg fikk skoleplass. Hadde ikke så imponerende karakterer fra videregående, så tok det første og beste, og eneste eg kom inn på. Hahah!

Das Hot.

 

Men, sitter det ikke jæla langt inne for en bergenser å flytte FRA Bergen? Bergensere elsker jo Bergen over alt? Brostein, bryggen, Fløyen, Jon Kåre Skiple etc.  Er det ikke pain å flytte fra det da?

– Sånn teknisk sett er eg egentlig ikke fra Bergen, men fra Os som er 45 minutter unna. Men jo, merker at det var tungt å flytte. Men med tanke på skatingen var det like greit, haha. Det blir  ikke like mye skating på Vestlandet som her.

Os, det er der Terje Søvikness er boss, er det ikke? Da må jeg prøve å ikke kalle dette intervjuet «TROLLMANNEN FRA OS». Hahahah fyf, så lame tittel. Det skal intervjuet hete.

– Han er ikke boss lengre nå, men eg vet faktisk ikke hvem som er ordfører nå. Følger lite med på ting som skjer i Os. Når eg er hjemme drar eg som regel til Bergen så fort eg har stått opp og blir værende mesteparten av dagen.

Men hvordan går det med skatingen om dagen da?

– Det går greit med skatingen! Filmer litt her og der, ellers er det same old.

For meg, så har du vært en sånn middels på radaren-bergens-skater, til å være midt i feeden hele dagen, med masse dope klipp, Austyn Gillette-trickbag, Tom Penny-midtskill og masse flare. Er det fordi du har kommet deg ut av brosteinshælvetet i Bergen og bare flyr litt lettere her på underlaget på Østlandet eller hva?

– Hahahahhaha. Det har vel noe å si ja. Det er lett for å bli ganske demotivert der. Mye drittvær og mye skating på de samme spotsene.

Winsents på roadtrip med Final Supplies i sommer.

 

Næmen bra at du kom deg ut og får flaksa litt, da. Kan du si topp tre favo-spots her i Oslo-området nå?

– Cæsar, Fernanda Nissen og Obos-ledgen faktisk, haha!

Wow, Obos-ledgen som favo-spot! Hva er det rareste du har gjort der? Har du ikke en wallie fs 180 over … eller? Du har et el annet quirky move der, mener jeg å ha sett?

– Kanskje det ja. Har filma et ganske rart triks med Pekka der nå nylig.

Oooo. MEN DET ER HEMMELIG ELLER?

– Er egentlig hemmelig, ja. Er gøyest å vente til footyet kommer ut:))

Hoho, ja kult. U BIG TEASE!

– Hahahha sorry.

Hvor skal det footyet komme ut da? I neste Pekka-prosjekt?

 –Det vet eg faktisk ikke. Det er i et prosjekt som Pekka holder på med, ja.

Pekka vøtt, han prodder. Men hvilke er dine topp tre norske skatere om dagen, da?

– Marcus Shaw og Janno er kanskje de eg blir mest stoka av å se på. Og Georg (Stenersen) er alltid gøy å skate med. Han har den dopeste trickbaggen, spør du meg.

På heimebane i Os. 

 

– Ja, han er ganske wild. Men vi må ha med det ALLE lurer på. HVOR klipper du deg og får sånn sick 90-talls midtskill!?!? Den sveisen er jo fucking kvintessensen av vår samtid. Er det en (frisør)trollmann i Os som tar saksa og «huitt, svusj, klipp, bæng» også blir det sånn, eller bare går du inn til whatever frisør og sier «Tom Penny anno 1992, takk”!

– Hahahahahhahahahhahqha. Eg hadde en lang periode der eg måtte ha enten caps eller lue på hodet. Og etter eg klippte meg en gang, så følte eg at eg måtte få lufte toppen litt og endte opp med midtskill, haha!

Never go back.

– Hadde godsleiken til ene siden før, men så ble det midtskill. Kanskje en liten Penny-inspo, haaha!

Hahah!

– Og det er min mor som klipper meg faktisk, hvis du lurte. Hun er eks-frisør.

DAMN! Thats FACTS! Og helt til sist: Hvilke er skate-Norges topp tre frisyrer? Jeg tror kanskje mine er Henrik Lund anno 2016, Marcus Shaw akkurat nå og Geir Myrvang med to meter lange dreads.

– Jaaa! Henrik Lund, Stian Jacobsen og Shaw, jaa hahaa! Og bra dread-game på Geir myrvang, ja.

 

Damn.

 

(✍?: Jørgen Berg Pedersen)