Noen skatere er gode på rails, andre på curbs, mens andre igjen rett og slett er gode i hjertet. Så her er Norges aller beste skatere – målt i snillhet.

Her er Norges fem snilleste skatere! 

5. Oskar Galewicz

Foto: Gartalizer

Femteplassen går til Oskar fra Polen (unnskyld kategoriseringen) – en vaskeekte hjerteknuser det er umulig å ikke bli glad i.

Han er raus med gode vibrasjoner og varme emosjoner allerede på første date. Han er observant og lyttende, og det virker rett og slett som om han bryr seg om deg som individ, og det er det jammen ikke mange samtalepartnere som gjør i 2018 (tredje kvartal).

Ikke la deg forlede av den sporty-maskuline looken eller den konebanker-orienterte fotballtrøya, Oskar er en empatiens ulv i fåreklær. Og han bor ved den nye, yanky curb-spotten på Tøyen. Bare dra et par nosers utafor, så vips er du invitert på nybakt plommepai hjemme hos Oskar!

Bonus: Polen-relatert vits!

Q: Hva sa Hitler da han var på sommerferie i Syden?

A: «Kom igjen, gutter, så invaderer vi poolen!» 

???

4. Nicolas Africanus

Foto: Sikkert bare et Snapchat-filter

Nico er et helblods hippie-barn, altså barn av TO hippieforeldre, og det kan jo slå alle veier. Men jammen har ikke pluss og pluss blitt et solid DOBBELT pluss i dette tilfellet, og generert en gullklump av gutt.

Hvis du henger med Nico bør du være forberedt på at minst tre av de følgende tingene inntreffer i løpet av en times tid:

  • Fremmede damer bråbremser på gata – og bare [SKRRRT!] «Hei, det er jo han kjempesnille skateren!»
  • Han gjør noe koselig og inkluderende mot en fyr ingen kjenner.
  • Han spanderer en yoghurt på en som er sulten og blakk
  • Han prater med seks personer samtidig og alle seks føler at Nico prater akkurat med seg!
  • Han stiller på dugnad på ti minutters varsel
  • Han blir approacha av en ansatt i Betongpark som prøver å lure han med seg inn i en hvit varebil så han kan koke kraft på Nico, for å senere bruke Nico-essensen i møter med kommuneansatte (bare én dråpe i kaffen!) slik at de kjenner den gode, varme skategløden og bevilger masse penger til nye flerbrukshaller i DITT nærområde!

 

3. Sindre Sandvin

Ca alle bildene av Sindre Sandvin på internett er sånn her. Foto: Bodønu.no

Nå snører det seg til i toppen her, og på tredjeplass finner vi Polarsirkelenes skinnende stjerne, Bodøs bankende hjerte, Sindre Sandvin.

Sindre bærer Bodø skateklubb og Fjølhangaren skatehall og Bodø Jenteskate på sine skuldre, 24 timer i døgnet, 366 dager i året.

Der skatere flest poster bilder av «jeg gjør crooks» eller «jeg gjør fakie nollie glide» på sine SoMe-kanaler, figurer Sindre på bilder der han hjelper barn å droppe i ramps, pusher småjenter til å bryte sosial-stigmatisering-barrierer eller mottar diplomer fra kommunale mellomledere.

Sindre lar fremmede campe på sofaen sin og ofrer seg selv for barn og jenter flere dager i uka. En fuckings bauta som kaster et kraftig, men mildt lys over hele nordkalotten, samtidig som han har progress på brettet.

 

2. Tom Bratrud

Foto: Dr Emeritus Philosoficus Universitetet i Oslo 5800 Vekttall

En ting er å være bro mot gutta innenfor Ring 3 og highfive perifere venner på klubben og på gata. Men det er noe helt annet å være bro på fylkeskommunalt nivå, å være et sentrum for sitt lokale skatemiljø, en primus motor for at det lages skatefilmer, bygges skateparker og rekrutteres kids til skateboarding. Fyff.

Tom Bratrud puts the «bro» in brobygger. 

Tom er true bliss å møte på gata, og hvis du kommer til skade for å nevne at din gamle mor er syk eller noe, er det stor sjanse for at Tom ofrer sin egen sesh og tar deg i hånda bare for å lytte til historien din.

Men det stopper ikke der, vettu.  Tom er typen som takker «nei» til å ligge med ligge med jenter  – av respekt og høflighet mot familien hennes! Ja, også er han utdannet DOKTOR (i sosialantropologi), etter å ha bodd flere år med et stammefolk på Vanuatu, en ørliten øy midt uti Stillehavet.

Stammefolket elsket han som en gud. I dag er det reist Tom Bratrud-totempæler i alle landsbyer på Vanuatu, og alle Vanuatu-barna heter M’Tom eller M’Tomtom, avhengig av om det er gutt eller jente.

 

1. Jan Inge Janbu

Foto: Vet ikke

Dette bør ikke komme som en overraskelse på noen, men Jan Inge Janbu (46) er – og har alltid vært – Norges snilleste skater. Hands down.

Jan Inge har vært Norges snilleste skater i FIRE TIÅR!

Jan Inges snillhet har overlevd rurale kår i Molde på 80-tallet, utagerende Oslo-vibber på 90-tallet, mørk bransjeidentitetskrise på 00-tallet og helt opp til våre dager.

Denne norske Mark Gonzalesen, denne lekne, alltid-smilende originalen, har vært snill i epoker da snillhet ikke var «kult». Han har stått last og brast og utstrålt en dønn solid trygghet og godhet, både på og av brettet, i gode og onde dager.

Jan Inge er en en tryllekunstner, en legemliggjort lekestue, en fri sjel, et balsam for øyne og sjel. Bare det å være i 100 meters radius fra Jan Inge er en opplevelse som merker deg for livet.

Vi gratulerer Jan Inge Janbu med tittelen Norges snilleste skater!

Og til dere som ikke vet hvem Jan Inge er: Stalk han! Gjem dere i busken på favorittspotten hans! Gjør hva som helst bare for å oppleve dette mennesket live. Dere vil ikke angre!

Bonus: Jan Inge Janbu-part!

Fortsatt ikke drittlei? Se også kåringen av Norges kjekkeste skiboarder!

(✍?: Jørgen Berg Pedersen)