Torsdag launcher guttekollektivet Herotic sin delfininspirerte kleslinje sammen med motesjappa F5.

Henrik Lund (uten klær, til venstre) og I Form (med klær, til høyre) er begge ansatt i Herotic.

 

First off, Henrik «Lunta Lund-dog Luntalizer» Lund – Hva er din rolle i Herotic?

– Jeg er Director of Public Relations. Vi har skjønt at alle konsern med respekt for seg selv bruker engelske arbeidstitler for å gi en illusjon av profesjonalitet, så vi kan ikke være noe dårligere.

Tutto bene. Hva slags bedrift er egentlig Herotic? Hva er dere registrert som i Brønnøysundregisteret?

– Vi er et konsern med base i Oslo som er aktive innen kunst- og kulturfeltet, med hovedvekt på segmentene “lek” og “hygge”. Jeg er ikke helt sikker hvordan folk i Brønnøysund forholder seg til oss, men kan ta en prat med advokaten vår på satellittkontoret vårt i Canada og komme tilbake til deg.

Tusen takk. Hvor mange ansatte har dere i Herotic? Eller har dere flytende arbeidskraft avhengig av behov?

– Vi arbeider ut fra en flat arbeidsstruktur uten noen som helst muligheter for opprykk, med relativt åpne ansettelsesforhold. Det er vanskelig å si hvor mange ansatte vi egentlig har, da folk stort sett ansetter seg selv, når de skulle føle for det.

Hahah, køddete bedriftsstruktur ass. Men hva betyr «Herotic»?

– Det bygger på navnet på guttas lekeplass på Facebook, som vi starta for mange år siden (2011), som het «Homieerotisk». Det var opprinnelig for å dele musikk med hverandre, men utviklet seg fort til alt annet enn det. Vi brukte ordet Homieerotisk om venner som er nede med å gjøre bra ting sammen. Og så morphet det seg videre til Herotic på et eller annet tidspunkt. Nå føler vi vel at det er en beskrivelse av miljøet rundt alle som er down med delfiner, skateboard, champagne-ting og enspretten i området rundt Mølla i Oslo.

Karsten Kleppan og Tobias Broen elsker også delfiner og gutter og klær. (Foto: Akam1k3?)

 

Ja, Champagne og marine pattedyr er jo basicly essensen av rollerboarding.  Men hva betyr delfinen?

– Delfinen er jo først og fremst et av de mest karismatiske pattedyrene. De er elegante, lekne og opererer i flokk. Akkurat som oss?

True. Men visste du at spermhval angivelig har fått navnet sitt pga den har en seig klissete sædaktig væske i kroppen, ytterst mot huden, som den bruker for å stå i mot kompresjon når den dykker ned 2000 meter for å slåss med motherfuckings kjempeblekksprut? Er ikke det hakket vassere enn bare ei litta glatt delfin som tøyser i vannskorpa?

– Altså, hvor ELOQUENT er ikke delfiner, da? De er helt down med livet og henger helst med kompisene. Visste du at forskere ikke finner annet svar på hvorfor delfiner surfer på bølger, enn at det er fordi det er gøy? De kan blæste fem meter høye airs over vannoverflaten. Rekreasjon og nytelse i livet står i fokus. Da høres det plutselig ganske kjipt ut å ha huden full av sæd og svømme 2km ned mot havbunnen for å sloss mot kjempeblekkspruter, spør du meg.

Kjipt?!?! Deg om det, ass. Men nå collaber dere altså og lager klær med sjølveste F5. Hvordan fiksa dere det?

– I fjor lagde vi t-skjorter og gensere fordi det er gøy å ha klær man har lagd selv, men så kula vi’n ganske easy etter det. Plutselig, ut av det blå, som når delfiner hopper opp fra vannoverflaten, kom det en forespørsel fra Benjamin på F5 om å gjøre noe sammen. Benjamin er en god kompis og han og alle de andre som driver F5 skater eller har skatet tidligere, så det føltes helt riktig. Et samarbeid med F5 åpnet opp for mange flere muligheter med tanke på hva slags produkter vi kunne lage.

Hva slags sicke garments har dere laget med F5?

– Vi har laget en kolleksjon i to deler. Første del, bestående av hoods, rugbys, t-shirts og sokker, slippes 21. juni. ( I DAG! – Red anm.) Vi praktiserer demokrati til ytterste instans, så alle har vært med å ta beslutninger knyttet til hver minste detalj av hvert plagg. Det er kanskje ikke den mest effektive måten å jobbe på, men en så møysommelig beslutningsprosess sikrer kvalitet. Hvordan tror du Norge ble verdens beste land å bo i? Likevel kan det hende at vi tester et annet styresett i neste kolleksjon

Rått! Og avslutningsvis; hva er den ultimate outfiten å filme en line med i tredje kvartal 2018

– I Herotic full-suit. Altså den tan buksa og den tan jakka, som kommer litt senere.

Sjekk hvilke damer som er attending på Herotic X F5 launchen her. 

 

✍?|Jørgen Berg Pedersen